facebook

Tagi

Poleć znajomemu

Wyślij link znajomemu

Olejek z nasion czarnuszki (nigella) kosmetyczny 100% BIO

Cena: 59.85 PLN
  • Koszt wysyłki: od 0.00 PLN

OLEJEK Z CZARNUSZKI (NIGELLA) 100% KOSMETYCZNY TŁOCZONY NA ZIMNO 125g -  NAJEL

Olej z nasion czarnuszki egipskiej (siewnej) (nigella) ma szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry,  jest stosowany już od starożytności. Czarnuszka nazywana jest "złotem faraonów" i zdobywa coraz większą popularność w Europie, ze względu na swoje doskonałe właściwości pielęgnacyjne. Olej z czarnuszki (Nigella sativa, Black kumin) jest wyciskany z bardzo małych czarnych ziarenek astrów o białych kwiatach. Nazywany jest także olejem z czarnego kminu. Zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone i wielonienasycone, a także witaminy E i A będące naturalnymi przeciwutleniaczami oraz sole mineralne. Zawarta w oleju z czarnuszki witamina E to tzw „witamina młodości” dobrze penetruje skórę i odżywia ją, poprawia elastyczność, działa nawilżająco. Zmniejsza także wrażliwość skóry na promieniowanie UV.

 

Właściwości oleju z czarnuszki:

  • w 100% roślinny olejek, tłoczony na zimno, nierafinowany

  • nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, barwników, składników zapachowych

  • zawiera odmładzającą witaminę E, opóźnia proces powstawania zmarszczek.

  • poprawia kondycję skóry, przede wszystkim suchej i dojrzałej

  • regeneruje i oczyszcza skórę

  • szczególnie polecany jest do skóry alergicznej ponieważ łagodzi stany zapalne, korzystny przy AZS (atopowym zapaleniu skóry), egzemie.

  • polecany jest przy różnego rodzaju problemach ze skórą typu trądzik, łuszczyca, grzybica czy stany zapalne.

  • działa łagodząco i ochronnie.

  • zmiękcza i wygładza skórę

  • nawilża i wzmacnia przesuszone oraz zniszczone włosy

  • łagodzi podrażnienia skóry, także po opalaniu

  • ma właściwości regenerujące

  • może być stosowany do masażu, który rozluźni spięte mięśnie i działa przeciwbólowo i łagodząco

  • nie jest testowany na zwierzętach

 

Polecany dla skóry suchej, wrażliwej, alergicznej, podrażnionej oraz w stanach zapalnych, takich jak atopowe zapalenie skóry (AZS), łuszczyca, egzema.

 

Skład INCI: nigella sativa - 100%

pojemność: 125 ml,

flakon PET z wygodnym dozownikiem

data ważności: 6 miesięcy od momentu otwarcia produktu

wyprodukowano w Tunezji

Polecamy także naturalne mydło z Aleppo z dodatkiem olejku z czarnuszki

Strefa 1 - Wesoła, Rembertów, Marysin Wawerski
0.00 PLN
Strefa 2 - Wawer, Praga Płd, Praga Pn, Targówek, Sulejówek, Ząbki, Halinów, Zielonka
15.00 PLN
Strefa 3 - Śródmieście, Ochota, Wola Mokotów, Ursynów, Wilanów, Białołęka, Otwock, Józefów, Kobyłka, Wołomin, Marki
20.00 PLN
Strefa 4 - Bielany, Bemowo, Żoliborz, Włochy, Ursus
25.00 PLN
Przesyłka kurierska
15.00 PLN
Średnia ocena
Jakość produktu
 Ocena Klientów: 0
Cena produktu
 Ocena Klientów: 0

Aby dodać opinię musisz być zalogowany. Zaloguj się

Kupiono również