facebook

Czytelnia

CZARNY CZOSNEK BIO

 
Czym jest czarny czosnek?
Czarny czosnek to biały ekologiczny czosnek poddany procesowi fermentacji przez 60 dni. W tym czasie zmienia swoja strukturę, zyskując przy tym nową barwę, smak i wyjątkowe właściwości zdrowotne.
Proces produkcji jest całkowicie naturalny, bez użycia konserwantów, wody i innych dodatków.
Czarny czosnek ma miękką konsystencję, a w smaku przypomina suszoną śliwkę. Zaskakujący jest fakt, że NIE POSIADA czosnkowego, dość drażniącego aromatu.
Pojedynczy ząbek czarnego czosnku zawiera te same właściwości terapeutyczne i lecznicze co cała główka zwykłego czosnku.
Dlaczego warto go mieć w swojej kuchni?
- znakomicie sprawdza się w leczeniu i profilaktyce nowotworowej, znajduje się na liście 48 produktów, które doraźnie pomagają w zwalczaniu tego typu chorób;
- spośród 20 podstawowych aminokwasów, zawiera ich aż 18, w tym 8 niezbędnych do życia;
- wykazuje działanie odmładzające; skuteczność czarnego czosnku w walce z procesem starzenia wielokrotnie przewyższa biały;
- reguluje ciśnienie tętnicze krwi oraz pomaga wyeliminować nadmiar groźnych i szkodliwych dla naszego zdrowia lipidów;
- wzmacnia system odpornościowy ze względu na właściwości: przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne i antywirusowe – działa niczym penicylina;
- odbudowuje florę bakteryjną po leczeniu antybiotykami i korzystnie wpływa na perystaltykę jelit;
- poprawia koncentrację i przyczynia się do wzmocnienia procesów przyswajania informacji w mózgu;
- dodaje energii dlatego jest polecany sportowcom i osobom które prowadzą intensywny tryb życia.


JESTEŚ TYM CO JESZ I TYM O CZYM TERAZ MYŚLISZ”  VEGETALIA

 

O tym jakie były początki naszego wirtualnego targu możecie przeczytać na blogu odkrywcza mama -)